sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Viata de medic rezident in Romania

Viata de medic rezident in Romania 2010

9 comentarii:

GM spunea...

Buna ziua!
As dori sa stiu unde pot afla informatii despre a 2-a specializare. Mentionez ca am o specializare de radioterapie, in acest caz ce implica efectuarea unei alte, a 2-a specializari.
Va multumesc pentru timpul acordat.

Anonim spunea...

buna!eu am o intrebare..care pt unii poate parea de-a dreptul stupida.sunt medic rezident anul 2,cu postul intr-un spital cfr..as dori si eu sa stiu..pe rezidenti cine ii plateste in primii 2 ani de rezi??? deja m-am saturat cate povesti am auzit.eu imi iau salariul de la spitalul cfr,adica un salariu mult mai mic decat al celorlalti rezidenti, nu iau bonuri nu iau prime...si asta pt ca mi s-a spus ca eu sunt platita din "fonduri proprii", in acelasi timp..intreb si eu, este posibil ca MS sa nu trimita acelui spital nici o suma de bani pt rezidenti??nici in primii 2 ani??pe mine m-au ametit cu totul cei de la cfr, ca ei nu au bani, ca ei nu primesc nimic pt noi..nu mai inteleg nimic:( unde sa ma mai adresez??

GD spunea...

Buna ziua,

Ma numesc Gospei Dragos,sunt medic rezident in anul 2 pe specializarea Medicina de familie, si am niste intrebari la care cu greu reusesc sa gasesc raspuns:

1) dupa ce voi termina anul 3 de rezidentiat si imi voi da specialitatea, exista posibilitatea sa incep a doua specializare? daca da, trebuie sa dau din nou examenul de rezidentiat? si care este taxa anuala pe care va trebui sa o platesc?
2)ca si medic specialist pemedicina de familie , pot sa obtin competenta de ecografie(se poate face inca in timpul rezidentiatului)?

Eventual puteti sa imi spuneti unde anume ma pot informa legat de aceste probleme?

Va multumesc anticipat,

eMedic spunea...

Pentru a doua specializare citeste http://emedic.ro/Rezidentiat/1.htm. Pentru competenta http://www.emedic.ro/Examene.html

ZC spunea...

Buna ziua.

As dori sa stiu daca in acest an se mai fac inscrieri la cel de-al doilea rezidentiat cu plata?

Va multumesc.

florina spunea...

buna ziua
am si eu o intrebare: ssunt medic rezident pe pediatrie cu centrul de pregatire craiova si post la spitalul de pneumoftiziologie din scornicesti judetul olt. Acolo este spor de 100%,iar uni rezidenti beneficiaza dea ces spor, noua ne-au zis k nu ne dau sporul decit cind ne ducem sa lucram la spital...ce pot face pentru a benficia de acest spor?

G Mihai spunea...

Buna ziua,
Am terminat rezidentiatul in dec. 2006 pe chirurgie generala .Intre timp am facut o specializare de 1 an pe profilul meu in SUA.As dori sa va intreb daca specializarea facuta in SUA nu poate sa-mi fie echivalata de Ministerul Sanatatii , ca examen de medic specialist , sau urmeaza sa ma prezint pentru acest examen ,in sesiunile programate de MS si afisate de site Dvs.?
www.perfmed.ro nu mai raspunde ,la ce adresa as mai putea intreba?
Cu multe multumiri,
G.Mihai

Dr Daniel Ganea spunea...

am cateva raspunsuri la unele intrebari:

1. competenta se poate face in timpul rezi, teoretic hartia se obtine dupa specialitate, sau daca cumva ai o alta specializare care iti permite accesul la examenul de competenta.

2. pe rezidenti ii plateste spitalul in care se afla cu contractul (de ex primesti spor in timpul stagiului de management pe care nu-l faci in spital), deci sporurile si respectiv penalizarile abuzive de 25% fiindca ai ramas in tara tin de spital; cat despre compensatia pe care MS o datoreaza spitalului pregatitor... e virtuala.

3. stagiile facute in strainatate se echivaleaza de catre MS prin DSP, CNPDS sau direct - trebuie intrebat la RUNOS MS.

4. oamenii de la perfmed s-au mutat la CNPDS in str. George Vraca. sunt putini si rezolva toata tara, asa ca aveti rabdare cu ei.

5. a doua specializare in 2013 trebuia sa fie anuntata pe site-ul ministerului in ultima saptamana din octombrie - nu e. Iar aprobarile se fac pana pe 1 noiembrie 2013 la universitar si depunerea dosarelor pana pe 7 noiembrie 2013.

Citez dintr-un colt mic-mic de pe emedic.ro:
"În perioada 21.10.2013 – 01.11.2013, cei interesaţi se vor adresa instituţiilor de învăţământ medical superior, pentru obţinerea avizului privind înscrierea la acest program de pregătire.

Dosarele de înscriere la programul de pregătire în cea de a doua specialitate în regim cu taxă, se depun la Ministerul Sănătăţii, sediul din str. George Vraca nr. 9, în perioada 28.10.2013 – 07.11.2013"

Dr Daniel Ganea spunea...

rectific, apare si pe WWW.ms.ro (nu merge fara www) la pagina http://www.ms.ro/?pag=178
la care se ajunge din meniul de sus Informatii->Noutati

Din pacate pagina ministerului nu exceleaza in optimizare pentru motoarele de cautare cum este google, iar motorul propriu al site-ului este impotent din cauze neelucidate, asa ca nu are sens sa cautati "a doua specialitate" pe site ca nu gasiti.