joi, 12 martie 2009

Viata de medic in Romania

Viata de medic in Romania 2009

5 comentarii:

Medic spunea...

"Noi am cerut ca impozitarea să înceapă de la o cifră de afaceri de 12.000 de euro, pentru că sub această cifră este vorba de firme de subzistenţă, firme cu potenţial foarte redus, multe startup-uri care încă nu s-au consolidat". Mediul de afaceri avertizează că aplicarea impozitului forfetar în forma aprobată de Guvern va avea consecinţe grave în economie. "În mod precis o să avem zeci de mii de firme, microfirme care vor da faliment şi noi am făcut o analiză: putem avea un număr de şomeri de până la 100.000 datorită acestei reglementări", a declarat preşedinte CNIMM, Ovidiu Nicolescu.

Medic Radiolog spunea...

Se organizeaza un curs "Protectia radiologica..."in vederea obtinerii-prelungirii permisului de exercitare-nivel 2.Pentru obtinerea permisului medicii specialisti Radiologie nu au nevoie de acest curs deoarece se recunoaste curicula de rezidentiat pentru inscrierea la examenul organizat de CNCAM ( in primii 5 ani de la terminarea rezidentiatului ). Sursa CNCAM

Anonim spunea...

De ce tace Colegiul medicilor privind legea de salarizare a personalului din sistemul bugetar ? De ce Colegiul nu cere ca un criteriu de departajare a personalului sa fie perioada de pregatire a acestuia. Pentru a ajunge medic specialist trebuie sa faci 6 ani de facultate si 5 de rezidentiat.

Rusine !!! spunea...

Rusine !!!O asistenta medicala cu studii medii va castiga mai mult decat un medic stagiar, salariul de incadrare al acestora fiind de 1.740 lei (echivalentul a 2,9 salarii minime brute), respectiv 1.290 lei (2,15 salarii), potrivit grilei de salarizare convenite de Ministerul Sanatatii cu Ministerul Muncii. Agenţii de poliţie debutanţi şi soldaţii vor avea salariu de 2.280 lei. Un profesor debutant va câştiga 3.300 lei.

Anonim spunea...

In aceasta tara sunt spitale judetene unde medicii radiologi isi risca viata lucrand pe aparate de radiologie vechi si stricate. Cum poti sa cumperi roboti dar sa nu schimbi aparatura medicala invechita din spitale ?