marți, 3 iulie 2007

Viata de medic rezident in Romania

Viata de medic rezident in Romania 2007-2008

31 de comentarii:

katty26 spunea...

Nu pot sa inteleg de ce absolventii facultatii de Medicina nu sunt considerati ca avand studii superioare!!!! Profesorii au obtinut de curand dreptul de a fi in randul celor cu "studii superioare" si de avea salariul minim corespunzator acestei categorii...Oare faptul ca facultatea dureaza sase ani(adica dublul majoritatii facultatilor) ne scoate din randul "studiilor superioare"...Sau oare suntem atat de indiferenti incat nu ne mai pasa de cei din primii ani de rezidentiat odata ce am trecut de acei ani?... Si pana la urma de ce platim cotizatia la Colegiul Medicilor(chiar daca nu suntem membri....)daca nimanui nu ii pasa ca medicii nu au nici un statut in acceasta tara...Asa ca domnilor guvernanti, stim ca sunteti mult prea ocupati cu alegerile pentru parlamentul european...dar sa nu va mirati cand veti ramane fara medici....

medic_rezident spunea...

nu ii intereaza nici ca nu avem bani de chirii nici ca plecam in strainatate nu ii interesaeza nimic...si-au batut joc de noi la examenul de rezidentiat si o sa isi bata joc in continuare ...PANA CAND????

Maria spunea...

Se pare ca medicii rezidenti nu prea au chef de "bloguit". Iar atunci cand o fac doar se plang.....

Anonim spunea...

Le pasa si astora din anii mai mari de rezi.Uite,asa cum a fost de amara si putina painea in rezi,se termina si asta.Si te trezesti la 30 de ani specializat pana peste cap si fara post si fara casa(daca n-ai parinti cu dare de mana)si Doamne-fereste cu vreun copil.Asa ca,fruntea sus,Katty,greul de-abia incepe!Nu prea mai seamana viata cu ce speram sa fie prin facultate!

Sileva spunea...

Bla, bla, bla... ! Ceva constructiv se poate face pe acest forum?
Cat o sa ne mai smiorcaim?

katty26 spunea...

da, am putea sa facem si ceva constructiv, nu doar sa vorbim, mai ales ca anul 2008 este un an electoral... Macar sa depunem o petitie la Ministerul Sanatatii si sa aflam si noi de ce nu suntem inclusi la categoria de ''studii superioare''. Sau poate chiar sa dam in judecata Ministerul Sanatatii asa cum au facut profesorii cu Ministerul Invatamantului pentru exact aceeasi problema si sa si castigam...

Sileva spunea...

Ma gandeam ca nu exista un for/organizatie care sa reprezinte aceasta categorie de medici - medicii rezidenti. Ma mai gandeam ca nu exista un leader sau un grup de leaderi care sa ia taurul de coarne si sa indrepte toate nedreptatile facute medicilor rezidenti. Priviti la mizeriie care se intampla la Iasi cu repartizarea blocurilor construite special pentru rezidenti si care de 3 ani nu le sunt date in folosinta. Si cate si mai cate.... Cred ca nu este de ajuns sa facem petitii sau sa discutam pe bloguri ci mai degraba sa ne organizam in mod matur si responsabil.

Anonim spunea...

buna ziua ,

ma numesc Ioana Jelea si sunt medic specialist pe medicina de familie . Avand posibilitatea de a lucra intr-un centru privat de balneofizioterapie , va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea ca acest centru sa scoata un post de medic rezident la concurs , ce diligente ar trebui sa faca pentru acesta si ce suma ar trebui sa platesc avand in vedere ca este al doilea rezidentiat.
Va multumesc.
Cu respect,
Ioana Jelea

Moderator spunea...

Rezidenţiatul pe post se poate organiza numai pentru unităţi sanitare publice, din zone deficitare din punct de vedere al asigurării asistenţei medicale.

elf spunea...

greva ne mai salveaza!!!uniti-va ca altfel murim de foame.greva generala pe data de 10 martie 2008

Anonim spunea...

medici rezidenti sau medici rezistenti? si cu rezu ala pe post ce se mai aude? cind apar posturile? cind apare bibliografia pe bune? pe 21 iunie? dam cu banu cumva la grile?sau posturile sunt deja ocupate?

Anonim spunea...

buna ziua,

sunt rezident anul 1 si as dori sa stiu daca imi pot schimba specialitatea cu o alta pe care as fi putut sa o aleg la repartitie. Care mai este regula acum la schimbarea specialitatii? va multumesc si astept un raspuns cat mai rapid

Anonim spunea...

as avea si eu o intrebare...sunt rezident anu III pediatrie si am auzit ceva zvonuri privind organizarea unui Congres de Diabetologie Pediatrica, la inceputul lunii aprilie, la Buzias dar nu am gasit nici o informatie oficiala in acest sens, un site cu informatii privind modalitatea de inscriere...noi, "cei mici" de ce nu avem acces la astfle de evenimente, daca se presupune ca trebuie sa fim la curent cu toate noutatile...multumesc

Anonim spunea...

incepand cu data de 1 februarie 2008 in monitorul oficial a aparut metadodologia pt Legea rezidentiatului si stagiaturii din 2007 .........incepand cu promotia 2007 ...inca nu sa aplicat ?????????????????????oare de ce dureaza atat de mult ...........mai trebuie doar incadrarea sa apara in metodologie.Si mai grav e ca cei care ar trebui sa se ocupe de aplicarea acesteia spun ca nu au fost informati in acest sens ,,se poate asa ceva d_l Ministru??????????????????????????????????????????/

Anonim spunea...

As vrea sa stiu unde ma pot interesa de rezidentiatul in strainatate,in Spania de exemplu,pe ce site-uri...pentru ca se pare ca aici suntem calcati in picioare si batjocoriti cu un salariu de mizerie, kre nici macar de chirie nu-ti ajunge...fratilor ne-am irosit 6 ani din viata cu medicina asta...si pentru ce?Pentru a fi platiti doar cu indiferenta...???

katty26 spunea...

despre rezidentiatul in strainatate poti afla mai multe pe http://www.imed.ro/forum/
intr-adevar salariile sunt mai mici decat chiria si asta nu doar in primul an ci si in ultimul an, si daca ne gandim bine nici salariul unui medic specialist e enorm de mic(da, nu toti medicii lucreaza in spitalele de stat, unii vor lucra si la policlinici unde nu prea exista ''spaga''.....) ca sa nu mai vb ca nici o banca nu te accepta sa iti faci credit pt locuinta pt ca, nu-i asa, salariul e prea mic....

Anonim spunea...

am niste nelamuriri in legatura cu locuintele anl pt medicii rezidenti. ma intereseaza situatia din iasi.
6 din cele 11 bocuri sunt gata de 2 ani si nu au fost date in folosinta inca, iar acum sunt gata toate si tot de amana darea lor in folosinta. cei de la asp spun de fiecare data ca asteapta sa fie data fie o hotarare de guvern, fie sa fie publicate normele, iar acum zic ca asteapta sa primeasca nu-stiu-ce ordin de la ministrul sanatatii. asta ne zic noua cand ne ducem sa intrebam, iar in presa, cel putin in ultimile luni, da directorul asp cate o declaratie in fiecare luna in care spune ca "luna viitoare" se vor da locuintele anl, si tot asa...."luna viitoare"
mie mi se pare ca vor sa ne prostesca pe fata....totusi cum as putea afla daca e asa cum zic ei si mai trebuie asteptate tot felul de ordine de la minister sau gasesc ei scuze aiurea? si ce am putea face noi rezidentii care am depus dosar sa se dea mai repede? stie cineva daca in alte centre universitare au fost date in folosinta asemenea locuinte pt rezidenti? si daca da care au fost criteriile si treaba legislativa?
multumesc celor care ma vor ajuta cu un raspuns.

Maria spunea...

Acordarea locuintelor ANL - construite din bani publici special pentru medicii rezidenti de la Iasi - se amana in mod sistematic din motive pur politice si electorale. Ultimul anunt dat de ASP a fost cel in care se spunea ca pe data de 27 mai Ministrul Sanatatii va sosi la Iasi pt a inmana cheile medicilor rezidenti. Banuiesc ca acordarea locuintelor in campania pentru locale nu are un impact prea mare de aceea cred ca s-au razgandit si le vor acorda in campania pentru parlamentare.... Dupa mine nu exista absolut nici un motiv pentru aceasta tergiversare iar cei implicati ar trebui sa raspunda. Vinovati sunt cei de la PNL dar si cei de la PD care pe ultima suta de metri au solicitat modificarea Legii pentru acordarea locuintelor si "medicilor specialisti". Daca as fi ministru as asigura locuinte de serviciu pentru fiecare medic din Romania. Mai terminati cu golaniile facute pe bani publici!

Anonim spunea...

sunt student abia in anul 5..vreau sa spun k m-am tot ferit de a citi astfel de comentarii despre ce va fi mai departe de facultate.pe masura ce deschid ochisorii,imi dau seama k este o meserie nesatisfacatoare din multe puncte de vedere.visul de a ajunge medic l-am avut de cand eram mic, iar acum ajung sa gandesc k trebuie sa aleg ceva mai practic pentru a nu muri efectiv de foame! visul de ajunge medic paleste in fata dorintei de a supravietui..domnilor dobitoci guvernanti, asa trebuie sa gandeasca un student? oare ce se va intampla cu mine dupa ce voi ajunge rezident cu 800 ron salariu, iar doar chiria in care stau este de 200 euro/luna?? trebuie sa practic camataria, sa joc la loto, sa vand intr-un fast food, sa fur chiar?? pentru asta imi trebuiesc 6 ani numai de facultate?? sau nu, scuzati-ma, trebuia sa termin o facultate la fara frecventa si sa devin politician?? idiotii naibii, va faceti legile in asa fel incat neamurile voastre din urmatorii 300 de ani s-o duca boiereste, doar dormind pe la sedinte.. ce naivi suntem shi noi, nu-i asa? este mult mai important un politician decat un medic,nu?

Maria spunea...

Atentie! Vine Ministrul Sanatatii la Iasi, marti 27 mai, ca sa inmaneze personal repartitiile in blocuile ANL din Bucium medicilor rezidenti! Extraordinar! Cum dracu sa inmaneze repartitiile cand acestea nu s-au facut publice? Atata grosolanie si ipocrizie exista in acesti oameni, incat isi permit sa jigneasca in asemenea hal medicii rezidenti! Haideti sa venim la aceasta intalnire cu ministrul. Sa aveti la voi si niste oua si niste rosii!

Anonim spunea...

Sunt inscrisa la a doua specialitate inrudita fara concurs de rezidentiat.Am inceput pregatirea de 2 ani, din mai 2006; mi-am platit intotdeauna taxele la timp; de aproximativ 1 an am trimis la minister dosarul cu stagiile efectuate in primul rezidentiat pt a fi echivalate cu cele din cel de al doilea; nu am primit nici pana acum nici un raspuns;de 2 ani lucrez cu 1/2 de norma la locul de munca de baza iar activitatea de pregatire din clinica o desfasor pe gratis, pentru ca, se pare, nu exista baza legala pt a fi platit pt activitatea desfasurata in cadrul programului de pregatire, dar esti obligat sa fi prezent in clinica la toate cursurile (inexistente in realitate) si la toate stagiile si, in acelasi timp sa lucrezi si la locul de munca de baza pt a-ti pastra continuitatea si a primi, totusi, ceva banuti ca sa te poti intretine si sa-ti poti plati taxa.As dori tare mult sa stiu cat timp va mai dura aceasta situatie; daca poate cineva sa-mi raspunda ii multumesc anticipat, din tot sufletul!

Anonim spunea...

In conformitate cu art. 8 din O.G. 12 anul curent „pregătirea în rezidenţiat se desfăşoară, în mod descentralizat, la nivelul următoarelor centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş şi Timişoara. Centrelor universitare prevăzute la alin. (1) li se arondează celelalte facultăţi de medicină, medicină dentară şi farmacie acreditate, prin ordin comun al ministrului sănătăţii publice şi al ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului“. Stimati "alesi" nu privati Brasovul de aceasta statut de centru univesitar pentru rezidenti, nu distrugeti viata medicala din Brasov si nu alungati tinerii medici din locurile unde-si au radacinile si din tara. Este timpul sa facem ceva si pentru ei, tinerii Romaniei, cei care sunt viitorul.
Va multumesc.
http://www.petitieonline.ro/petitie/da_vreau_rezidentiat_in_brasov_-p52331040.html

Anonim spunea...

Sunt medic rezident anul II. Am efectuat un an de specialitate la Bucuresti, dupa care de un de zile am lucrat in Franta. Doresc sa continui aici rezidentiatul. Circula zvonuri cum ca nu avem voie sa efectuam mai mult de 2 ani de rezi in strainatate. Eu am un contract aici pe toata perioada rezidentiatului. Contam in a veni la sfarsit pentru a-mi echivala stagiile si a da examenul de specialitate. Are cineva informatii in sensul acesta? Multumesc.

Anonim spunea...

Sunt medic rezident anul II psihiatrie pediatrica si as vrea sa stiu daca stiti vreun link unde pot gasi curriculum pe aceasta specialitate. Pe acest site nu figureaza printre celelalte specialitati. Colegii din Bucuresti m-au informat ca la ei se aplica noul curriculum, in schimb la ASP Cluj se stie doar cel vechi. In curriculum primit figureaza atat structura veche a stagiilor, cat si cea noua. Eu nu stiu dupa care din acestea doua sa-mi urmez stagiile, mai ales ca durata lor difera. Nimeni nu stie nimic??!!!!

Anonim spunea...

Raspund rezidentului ce practica in FRANTA-sa-ti fie echivalat stagiul de rezidentiat,trebuie sa aduci adeverinta de la prof.francez cum ca ai efectuat stagiul pe anul in curs,respectiv 1/11/2007=31/10/2008,asta fiind anul universitar in Franta-o traduci la Bucuresti-CU ASTA SI O CERERE mergila prof.care raspunde de specialitatea ta;cu astea doua si o cerere catre minister resurse umane,dezvoltare profesionala le depui la minister.ESTE f mult de umblat,tre sa-ti rezolve cineva din familie.Carnetul de rezident+adev.de la minister[o elibereaza dupa2 sapt.]mergi la centru de perfectionare sa-ti vizeze stagiul pe anul respectiv.REPETIR IN FIECARE AN daca vrei sa nu ai probleme.Cind ai plecat ai depus o cerere de intrerupere a stagiului in Rom.la minister?daca nu treb. facuta.SUCCES!

Anonim spunea...

sunt rezident anul 1 , am facut un an stagiatura, si sunt curios, daca nu cumva imi pot echivala cele 2 stagii din anul de stagiatura cu aceleasi stagii din curicula de rezidentiat. stie cineva ceva despre asta?

alinafux spunea...

As vrea sa stiu daca un medic rezident MF poate sa participe la concursuri pe post inainte de a da examenul de specialitate sau daca poate incheia contract cu CASA si in baza carei legi. Multumesc

Anonim spunea...

Casablanca Services recruteaza pentru clinici private din GERMANIA
medici rezidenti sau specialisti

MEDICI MEDICINA GENERALA, INTERNE, PEDIATRIE, PSIHIATRIE, ANESTEZIE,
CHIRURGIE, NEUROLOGIE SI ORTOPEDIE, etc.

Responsabilitati:
- tratamentul pacientilor si intocmirea documentatiei aferente.

Cautam atat medici specialisti cat si absolventi

- Diploma de licenta a Facultatii de Medicina

- LIMBA GERMANA - MINIM NIVEL MEDIU (Posibilitatea de obtinere a
certificatului B2)

- Durata contractului: perioada nedeterminata
- Programul de lucru : 40 ore/saptamana + orele de garda
- Concediul anual: 30 zile /an
- Orele suplimentare se indexeaza conform legislatiei germane in vigoare
- Oportunitatea de dezoltare intr-un mediu profesional

Daca sunteti interesati va rugam sa trimiteti un CV in limba GERMANA la adresa job@cbs.ro

Anonim spunea...

Sunt medic rezident pe cardiologie , in anul 5 la Constanta .Imi poate spune cineva , daca, din anul 6 ma pot muta prin concurs la un alt spital (orasenesc), si pot avea relatii contractuale cu CAS privind acordare de retete, certificate ..etc ..fara a avea nevoie de o alta semnatura?

v_remus75 spunea...

De ce nu putem urma si noi sistemul German si cel Italian?Nici macar nu am primit raspunsul de la minister pt stagiile depuse.De ce sa avem activitati benevol pregatiri in clinica neplatie, chiar suntem bataia de joc a unora?Nu exista legi dar taxe avem de platit har' Domnului.
V. Remus

Anonim spunea...

Dupa cum ati auzit sau poate nu...rezidentii din Franta au inceput protestele....NOI cand le incepem....??????????????????????????????????????????????????? ce mai assteptam