marți, 3 iulie 2007

Diverse

Diverse 2007-2008

13 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua,
Eu , Renato Barrios , am invatat medicina în Bucuresti. Eu as vrea contact cu prietenul meu Dr
Cornel RUSAN.
Eu muncesc în Franta.
Multumesc frumos.
Telefonul meu este 0033622350473. Email este renato.barrios@online.fr

Anonim spunea...

Va rugam sa ne trimiteti oferta tehnico economica pentru intrumentar medical si truse de ginecologie .


Cu multumiri,
MIHAI GIURCA
SEF DEPARTAMENT COMERCIAL
"Ranpacip CO."
ranpacip@clicknet.ro

Anonim spunea...

Buna ziua,
Sunt student la Facultatea de Bioinginerie din Iasi, si as vrea ,daca se poate, sa iau legatura cu un medic ORL care ar fi dispus sa imi ofere niste informatii mai amanuntite in legatura cu felul in care poate fi excitat timpanul si ce probleme pot aparea in cazul unei proteze auditive.
Sunt pe cale sa construiesc un nou tip de proteza auditiva,care functioneaza pe alt principiu decat cel clasic,insa necesita ceva retusuri care eu,ca bioinginer ,nu pot sa le fac.
Va multumesc,
Dafinescu Vlad
dafy_vlad@yahoo.com

Anonim spunea...

ce se mai aude cu prema de stabilitate ?la barlad nu s-a dat nimic si nici nu se aude ca se va da ceva!

Anonim spunea...

am inteles ca s-a dat prema ...la barlad....daca nu ai aflat inca.. verifca p card

Anonim spunea...

Buna ziua! Ma numesc Elena si am terminat facultatea de medicina generala in 2007.Vreau sa stiu daca ordonanta privind stagiatura va intra in vigoare din ianuarie 2008.Va multumesc

Anonim spunea...

Buna ziua. Ma numesc Andrei si am o intrebare: Cand am fost la medicul dentist pentru o plomba la o masea mi sa spus ca ma costa 20 ron intrarea la el(adica consultatia) si pretul plombei(care mi se pare normal sa o platesc). De asemenea orice lucrare la dinti (care nu implica folosirea de materiale etc) costa destul de mult. Avand in vedere ca este un doctor care lucreaza intr-o policlinica de stat este normal sa perceapa aceste taxe?
Eu sunt student si de asemenea muncitor cu carte de munca. Aceste servicii cred ca ar trebuii sa fie gratuite, bineinteles in afara de pretul plombei.
va multumesc

Anonim spunea...

Dragi prieteni si colegi,

Va trimit aceasta scrisoare pentru ca ieri seara, la OBSERVATORUL de la ora 19:00 de la Antena 1, Sabina Iosub a realizat un reportaj extraordinar, care m-a ajutat in lupta mea pentru dotarea cu aparatura de monitorizare inter-operatorie, a unei clinici de neurochirurgie din Romania.

Fara aceasta aparatura pacientii operati ( de neurinom acustico-vestibular ) sunt condamnati sa joace ruleta ruseasca cu viata lor si pot ramane mutilati pe viata. Aceasta aparatura ajuta chirurgul in timpul operatiei sa nu taie foarte aproape de nervii intra-cranieni, operatiune care poate produce sechele severe post-operatorii.

Se pare ca aparatura este disponibla doar la Sp. Bagdasar Arseni insa spitalul nu a cerut si monitoarele necesare pentru a folosi aceasta aparatura.

ACEST LUCRU ESTE INADMSIBIL INTR-O TARA CARE SE CONSIDERA CIVILIZATA SI RESPONSABILA!

Va rog sa ma ajutati sa tipam cat de tare putem, pentru ca aceasta CRIMA sa fie dezvaluita si sa se ia masuri IMEDIAT! Cred ca atunci cand observam o problema si nu spunem nimic, devenim complici asa ca va rog sa mediatizati prin orice mijloc posibil aceasta nedreptate!
.
Cred ca presa poate cu adevarat schimba ceva in Romania. Ati aratat-o de atatea ori si va rog si acum sa va demonstrati puterea!

Ganditi-va cator persoane li s-a furat zambetul in urma indiferentei unora. Nu fiti si voi indiferenti!

Am strans banii pentru operatie deci acesta nu este un anunt umanitar. Vreau sa salvam cat mai multe zambete si cred ca putem face asta numai IMPREUNA!!!

Va multumesc din suflet,

Dan Andrei Santimbreanu

Anonim spunea...

Viza anuala pe certificatul de membru al CMR se face pe baza asigurarii de malpraxis....ce se intampla daca in asigurare e o pauza de 2 zile?

Anonim spunea...

numele meu este ana-maria si as dori sa stiu si eu unde trebuie sa merg pentru a-mi lua o reteta de lamivudina acceptata gratuit de cnas.mi s-a spus sa merg la centrul universitar si nu stiu unde este...ma puteti ajuta?va multumesc

Anonim spunea...

PROTEST GENERAL AL MEDICILOR DIN ROMANIA



BUNA SEARA. SUNTEM F INGRIJORATI DE POSIBILITATEA PRACTICARII PROFESIEI DE MEDIC IN ACESTA TARA. ASTAZI 3 04 08, MINISTRUL NICOLAESCU A EMIS O ORDONANTA DE URGENTA PRIN CARE MEDICII CARE AU UN CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI DE SANATATE NU MAI POT PRACTICA MEDICINA IN TIMPUL LIBER, PE SANATATEA LOR DECAT IN PRIVAT. CA URMARE, DACA AI POST IN SPITAL, DUPA AMIAZA DIN TIMPUL TAU LIBER SI DIN SANATATEA TA NU MAI POTI PROFESA INTR-O POLICLINICA DE EXEMPLU, UNDE OAMENII SUNT CONSULTATI GRATUIT PE BAZA UNUI BILET DE TRIMITERE. CA URMARE PIERDE TOT PACIENTUL, DEOARECE ACESTA SE VA DUCE DUPA MEDICUL LUI IN PRIVAT.! IN ROMANIA NIVELUL DE TRAI ESTE REDUS, DECI PACIENTUL VA MERGE CU BILET DE TRIMITERE IN SPITAL. CUM DEGREVEAZA ACEST MINISTRU SPITALELE???????DOMNIA SA, LE SUPRAAGLOMEREAZA, IN CONDITIILE IN CARE SUNT FOARTE AGLOMERATE. DECI UN MEDIC CU EXPERIENTA SI VECHIME TREBUIE SA PLECE IAR IN LOCUL LUI SA VINA UN SPECIALIST FARA POST CARE NU ARE EXPERIENTA. UNDE ESTE CALITATEA ACTULUI MEDICAL???????SUNT MEDICI CARE AU C.M.I SAU P.F.A. ASTA INSEAMNA CA ACESTI MEDICI AU BAGAT BANI GREI IN CABINETE IAR ACUM NU MAI POT PROFESA CU CONTRACT CU CASA DE ASIGURARI. EI POT PROFESA DOAR IN PRIVAT. NI SE INGRADESTE DREPTUL LA MUNCA, ASTA IN CONDITIILE IN CARE DIN ACEASTA TARA PLEACA MEDICI PE CAPETE SI PLEACA MEDICI BUNI. ESTE O CAMPANIE POPULISTA CARE NU MAI CONTEAZA PE ULTIMA SUTA DE METRI. MERGEM PE PRINCIPIUL DISTRGEM CE A MAI RAMAS. VA RUGAM SA DEZBATETI PROBLEMA IN EMISIUNEA DVS. DAR REPEDE DEOARECE CONTRACTELE EXPIRA PE 14 APRILIE, IAR ORDONANTA A EMIS-O IN 03 04!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

1. desi medicii de familie sant cei care au facut aceasta specialitate doar pentru ca nu au fost in stare sa faca alta,se pare ca beneficiaza de cele mai multe drepturi in sistemul sanitar,desi,de cele mai multe ori nu fac altceva decat sa elibereze bilete de trimitere catre specialist. este inadmisibil ca un medic de familie sa fie mai bine retribuit decat un specialist.nu se intampla si nu se va intampla acest lucru niciunde in alta tara.
2.nu inteleg de ce nu se liberalizeaza comertul cu produse farmaceutice si acest lucru este apanajul doar a unei mici multimi de farmacisti sau firme.sub pretextul ca toate orasele sant "inchise" dpdv al numarului de farmacii,colegiile farmaceutice nu mai elibereaza noi avize,un numar mare de farmacii(sub diverse diplome,ale altor farmacisti) apartinand tocmai sefilor din colegii.daca nu se limiteaza numarul de brutarii,firme de constructii,cabinete de o anumita specialitate(chirurgie-dau si eu un exemplu) nu vad de ce se limiteaza numarul de farmacii.unde este concurenta si liberul arbitru,ca sa nu mai vorbim de beneficiul pacientului?protectia prin tot felul de legi a tagmei lor,nu face decat sa incalce dreptul la concurenta."noi vrem egalitate,dar nu intre catei!"
3.nici 10% din cabinetele medicale din romania nu sant conforme cu normativele in vigoare,desi toate au contract cu CJAS,adica au girul caselor de asigurari ca sant conforme(ce se poate intelege altceva decat ca autorizatiile se obtin prin mita,trafic de influenta etc.).verificati daca sant doua grupuri sanitare,rampe pentru invalizi,sterilizare conforma la cabinetele stomatologice si multe altele.este posibil ca procentul mentionat mai sus sa fie unul optimist.pe langa discriminarea pacientilor cu dhandicap locomotor,nu mai vorbesc de capacitatea unui cabinet care lucreaza cu instrumentar de a raspandi anumite maladii precum hepatitele.
4. daca aceste lucruri raman in continuare ca atare,desi au trecut ani de zile de cand trebuiau implementate si evident controlate,este in mare masura vina unitatilor de control dar si a noastra ,a medicilor,care am ajuns sa facem "prostitutie medicala" in loc sa ne facem meseria dupa anumite standarde.

Anonim spunea...

Buna ziua! Acum catev zile am fost la dentist cu o masea care era destul de cariata. Mi-a scos nervul, mi-a pus un pansament dar ma durea nu puteam manca pe ea. mi-a spus k e normal deoarece am stat 2 ani fara plomba si s-a inflama gingia. DUpa cateva zile am fost sa imi faca obturatie de canal(mi s-a facut de doua ori pt k prima data nu era bine) si mi-a mai facut cu acele acelea pe canal sa vada daca mai am nerv si a spus ca sunt curate canelele, dar pe mine ma durea un canal knd baga acul si a zis k e mai larg. Mi-a pus alt pansament si am fost dupa alte zile sa imi puna plomba. Mi-a pus-o dar nu pot sa mananc pe ea pt k ma doare. Vreau sa stiu daca e normal, nu as vrea sa imi scoata maseaua. PLSSSSSS HELP